Selliaas: – IOC ble tatt på senga

IOC-president Thomas Bach og resten av IOC-satt tirsdag i krisemøter hvor de diskuterte Russlands OL-deltakelse. Foto: REUTERS/Denis Balibouse
IOC-president Thomas Bach og resten av IOC-satt tirsdag i krisemøter hvor de diskuterte Russlands OL-deltakelse. Foto: REUTERS/Denis Balibouse Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB-Bernt Harald Brennevann): Den knusende dopingrapporten om russisk idrett har satt IOC i tidsnød rett før Rio-OL. Det reagerer sportskommentator Andreas Selliaas på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er bare to uker igjen til åpningsseremonien i Brasil, men det hersker nå stor usikkerhet rundt Russlands deltakelse i lekene. Etter at rapporten til Richard McLaren-kommisjonen mandag bekreftet påstandene om et statlig styrt dopingregime, tar store deler av idrettsverdenen til orde for å utestenge russerne.

Tirsdag samlet IOC-toppene seg til krisemøte. Der ble det besluttet å bruke dagene framover og helgen til å gå grundig gjennom rapporten. En avgjørelse er ventet først en gang i neste uke.

– IOC ble tatt på senga nok en gang, og det overrasker meg. Det er både dumt og rart at de ikke hadde planlagt for forskjellige utfall av rapporten. Konklusjonen kom brått på dem, og først nå et par uker før OL skal de sette seg ned og finne ut hva de skal gjøre. IOC har delvis skyld for at tiden blir knapp, sier Selliaas til NTB.

Den profilerte idrettsbloggeren synes det er bra at IOC fordyper seg i den mye omtalte rapporten, men mener også at en slik løsning er et tegn på at organisasjonen er usikker på hva den skal gjøre. Ved å vente med å avgjøre Russlands framtid, har de kjøpt seg tid.

Selliaas viser også til at IOC-president Thomas Bach personlig er under hardt press. (©NTB)

Personvernpolicy