Ted Cruz buet ut i landsmøtesalen

Se Cruz bli buet av scenen

Ted Cruz ble buet av scenen i Cleveland etter at han avsluttet sin tale til landsmøtet uten å erklære sin støtte til Donald Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cruz gratulerte Trump med å ha vunnet nominasjonen på Republikanernes landsmøte, men stilte seg ikke bak partiets presidentkandidat. Han oppfordret i stedet alle til å «stemme med samvittigheten».

– Stem på kandidater, både høyt og lavt på stemmeseddelen, som du stoler på til å hegne om vår frihet og være tro mot grunnloven, sa Cruz.

I nominasjonskampen gikk det ofte hett for seg mellom Trump og mannen som han etter hvert begynte å konsekvent omtale som «løgneren Ted».

Pekte mot himmelen

Senatoren fra Texas var den som holdt ut lengst av de totalt 17 kandidatene som stilte da kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat startet for et års tid siden.

I en tale til tilhengerne sine utenfor landsmøtesalen tidligere på dagen påpekte Cruz at han hadde slått 15 kandidater i nominasjonskampen.

– Vi klarte bare ikke å slå 16, sa han, mens tilhengerne pekte mot himmelen over ham. Der passerte Trumps lett gjenkjennelige privatfly over hodet på Cruz.

– Det var ganske godt arrangert! Jeff, sendte du en epost og ba dem fly over akkurat idet jeg sa det, sa Cruz til valgkampsjefen sin mens han lo.

Frykten for Clinton

Cruz' motvilje mot å støtte Trump viser splittelsen i partiet. Guvernør Scott Walker fra Wisconsin, som trakk seg tidlig i kampen om nominasjonen spilte tidligere på dagen på noe av det republikanerne kan samle seg om:

– La meg være helt klar: En stemme til hvem som helst andre enn Donald Trump i november, er en stemme på Hillary Clinton, sa Walker. Andre har påpekt at partiet må legge splittelsen bak seg, fordi de ikke har råd til å vente i fire år til med å overta makten i Det hvite hus.

Personvernpolicy