Over 3.000 asylsøkere fortsatt ikke fullregistrert

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Politiets utlendingsenhet (PU) håpet å være ferdig med registreringen av fjorårets ankomne asylsøkere i juli, men fortsatt gjenstår fullregistrering av 3.300 personer, skriver Dagbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ved inngangen til 2016 manglet rundt 14.000 fullregistrering. En fullregistrering innebærer blant annet at politiet intervjuer hver enkelt asylsøker. Pågangen ble så stor at PU i september begynte å kutte ut deler av registreringen. Det ble kun tatt bilder og fingeravtrykk og sjekket om asylsøkeren hadde asyl i Europa eller hadde blitt registrert i et annet land. I april gjensto 6.780 fullregistreringer, og PU opplyste at de tok sikte på å bli ferdig til 1. juli.

– 1. juli var en intern ambisjon som ble vanskelig å nå uten å bruke uforholdsmessig mye overtid, blant annet fordi søkerne bor spredd over hele landet, sier seksjonssjef Rolf Hegli i registreringsavdelingen i PU til avisen. Han legger til at målet hele tiden har vært å bli ferdig med fjorårets asylsøkere før utgangen av 2016. (©NTB)