Canadiske forskere skal teste zika-vaksine

Zikasmitte spres av myggarten Aedes aegypti. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Zikasmitte spres av myggarten Aedes aegypti. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Montreal (NTB-AP): En gruppe canadiske forskere har fått grønt lys for å begynne å teste en zika-vaksine på mennesker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forskere fra Université Laval i Quebec by er de første som har fått godkjennelse fra helsemyndighetene i både Canada og USA til å sette i gang kliniske tester. I samarbeid med partnere i Miami og Philadelphia i USA, skal de canadiske forskerne i første omgang gi vaksinen til 40 frivillige i de tre byene. De håper å starte arbeidet i løpet av få dager.

Det myggbårne zikaviruset kobles til spontanaborter og medfødte misdannelser på barn født av kvinner som var smittet mens de var gravide. Parallelt med utbrudd av zika har det vært en markant økning i antallet barn født med mikrokefali, en tilstand der barn fødes med unormalt liten hodeskalle og underutviklet hjerne. (©NTB)

Personvernpolicy