Libya fordømmer fransk militært nærvær

Tripoli (NTB-AFP): Den FN-støttede libyske samlingsregjeringen sier Frankrike har krenket Libyas suverenitet ved å sende soldater til landet på etterretningsoppdrag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrike har offisielt bekreftet at tre av landets soldater har dødd i Libya mens de samlet inn etterretningsopplysninger. Etter innrømmelsen har samlingsregjeringen kritisert Frankrike og uttrykt sin «misnøye over den franske regjeringens opplysninger om den franske tilstedeværelsen.

Libya er fortsatt politisk splittet etter at Muammar Gadaffi og hans regime ble styrtet i 2011. I tillegg opererer flere jihadistgrupper i landet, og ekstremistgruppen IS har lenge hatt et fotfeste der. Regjeringen sier den er åpen for «all hjelp fra vennlig innstilte stater som vil bidra i kampen» mot IS. Samtidig understreker de at slik bistand «må være basert på en forespørsel fra samlingsregjeringen» eller koordineres med denne, heter det i en uttalelse fra de libyske myndighetene. (©NTB)

Personvernpolicy