Bergen vil kvotere inn menn til psykologistudiet

Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bergen (NTB): Universitetet i Bergen har søkt om å innføre kvotering av mannlige studenter til psykologistudiet, etter at tall fra Samordna opptak viser at 84 prosent av 2016-kullet er kvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er viktig at vi får et arbeidsmarked hvor det finnes et godt utvalg av både mannlige og kvinnelige psykologer og leger, sier viserektor for utdanning Oddrun Samdal ved Universitetet i Bergen til Bergens Tidende.

Også Universitetet i Oslo har søkt om kjønnskvotering til psykologstudiet, og Kunnskapsdepartementet har forslaget ute på høring. Institusjonene må svare på om de ønsker kvotering gjennom tilleggspoeng eller kvoteordning. Fristen for dette er 2. september, og ifølge departementet vil universitetene får svar på søknadene ved juletider. (©NTB)

Personvernpolicy