Telenor venter med å selge seg ut av Vimpelcom

Konsernsjef i Telenor Sigve Brekke har fortsatt ikke solgt selskapet sitt ut av det korrupsjonsberyktede selskapet Vimpelcom. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Konsernsjef i Telenor Sigve Brekke har fortsatt ikke solgt selskapet sitt ut av det korrupsjonsberyktede selskapet Vimpelcom. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Ni måneder etter at Telenor erklærte å selge seg ut av Vimpelcom, har selskapet fortsatt ikke gjort det. Telenor-sjefen åpner for å bli værende ett år til.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sin resultatrapport for andre kvartal i år, som Telenor-sjef Sigve Brekke presenterte tirsdag, skriver Telenor at det er «stor sannsynlighet» for at salget vil gjennomføres i løpet av de neste tolv månedene, skriver Klassekampen. Det har allerede gått ni måneder siden den da nyutnevnte Telenor-sjefen erklærte at selskapet skulle selge seg ut av Vimpelcom.

– Vi jobber for å finne det rette tidspunktet og den rette måten å selge oss ut på, sier Brekke til avisen.

Analytiker Jon D. Gjertsen i Pareto tror salget vil måtte skje til betydelige rabatter til dagens aksjekurs og sier det kan bli vanskelig å finne en kjøper som er interessert i å overta Telenors posisjon i selskapet.

– Derfor tror vi Telenor vil måtte selge over børs på Nasdaq, noe som trolig vil ta lang tid, sier han.

Telenor har i alt investert 15 milliarder kroner i Vimpelcom som i vår innrømmet å ha betalt 114 millioner dollar i bestikkelser for å få telelisenser i Usbekistan. Telenor har til nå fått 20 milliarder i utbytte fra selskapet. (©NTB)

Personvernpolicy