Oslo-kvinne dømt til fengsel for påsatt brann på Svalbard

En kvinne i 20-årene er dømt til fengsel i over to år for å ha forårsaket en brann som kunne tatt livet av 15 mennesker i et rekkehus i Longyearbyen. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
En kvinne i 20-årene er dømt til fengsel i over to år for å ha forårsaket en brann som kunne tatt livet av 15 mennesker i et rekkehus i Longyearbyen. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Longyearbyen (NTB): En 22 år gammel kvinne fra Oslo er dømt til to år og tre måneders fengsel for å ha startet en brann som kunne tatt livet av 15 mennesker i et rekkehus i Longyearbyen i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Troms tingrett konkluderte med at det forelå en nærliggende fare for tap av menneskeliv, skriver Nordlys.

Kvinnen var tiltalt for å ha helt bensin over en skumgummimadrass, for så å ha påtent den i en trappeoppgang i et rekkehus 20. mars i fjor. Da hun gikk ut av kjelleren sto flammene høyt opp under taket, skriver avisa. Hun hadde drukket store mengder alkohol og hadde en promille på 2,11. Dette var kombinert med amfetamin.

I alt 15 beboere var hjemme da brannen brøt ut. Den lokale brannsjefen skriver i sin rapport at beboerne kunne ha mistet livet innen en time dersom brannen hadde spredt seg.

Kvinnen må i tillegg betale gårdeieren 2.200 kroner i erstatning. Fra fengselsstraffen skal det trekkes fra 94 dager for utholdt varetekt. (©NTB)

Personvernpolicy