Ti politifolk drept i angrep i India

Ti halvmilitære polititjenestefolk er drept i et angrep i delstaten Bihar øst i India, og maoistopprørere anklages for å stå bak, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ti av våre menn ble drept og fem såret, sier en høytstående polititjenestemann til AFP.

Bilkolonnen til politifolkene kjørte mandag ettermiddag på en landmine i et tett skogområde i Aurangabad-distriktet i Bihar. Deretter oppsto det skyting. Minst tre opprørere ble drept, ifølge politiet.

Forsterkninger ble sendt til området, men da hadde angriperne stukket av.

Angrepet er det dødeligste siden desember 2014, da antatte maoister drepte 13 politifolk og såret tolv andre i et bakholdsangrep i delstaten Chhattisgarh sentralt i landet. I mars i år ble sju politifolk drept da de kjørte på en landmine som man mistenker opprørere hadde utplassert i den samme delstaten.

Titusener av politifolk og paramilitære styrker er utplassert i de sentrale og østlige delene av India for å bekjempe væpnede opprørere. Opprørerne hevder at de kjemper for å skaffe arbeid og rettigheter til eiendom på vegne av fattige stammeminoriteter i det såkalte røde beltet som strekker seg deler av gjennom landet.

Personvernpolicy