Krangel om republikansk avstemning

Trump får tydelig støtte fra denne gruppen ekssoldater, men noen kjemper fortsatt for å hindre at eiendomsmagnaten blir republikanernes presidentkandidat. Foto: Mario Anunzio / Reuters / NTB scanpix
Trump får tydelig støtte fra denne gruppen ekssoldater, men noen kjemper fortsatt for å hindre at eiendomsmagnaten blir republikanernes presidentkandidat. Foto: Mario Anunzio / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Republikanernes landsmøte var knapt i gang før den første interne konfrontasjonen utspilte seg. En formalitet om hvordan delegatene skal stemme førte til høyrøstet debatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å vedta forretningsorden, altså reglene for hvordan møtet skal gjennomføres, er som regel bare en formalitet. Slik blir det ikke når det er noen som fortsatt vil forsøke å hindre at Donald Trump blir nominert som partiets presidentkandidat.

Uroen oppsto da det dukket opp et forslag om å fristille delegatene til å stemme som de ønsker, uavhengig av resultatet i nominasjonsvalgene.

Spørsmålet ble første forsøkt avgjort ved en variant av muntlig avstemning, der den siden som bokstavelig talt roper høyest vinner. Etter at de to sidene, i praksis de som er for og de som er mot Trump, hadde gjort sitt beste for å overdøve hverandre, ble det foreslått at det skulle stemmes ved muntlig opprop. Dette ble avvist av partifunksjonærene, som sa at for få stater hadde stilt seg bak forslaget.

– Kanskje vi for en gangs skyld skulle følge flertallet, sa en Trump-supporter til motstander Eric Minor, som satte lite pris på at det ikke ble noen avstemning.

– Det er ikke sånn vi gjør ting i Amerika. Det dere nettopp gjorde, er sånn ting blir gjort i Venezuela og i Sovjetunionen på 1980-tallet. det skjer ikke i Amerika, bortsett fra under Donald Trump, sa en opphisset Minor.

Personvernpolicy