Einsteins skinnjakke solgt på auksjon

En innrøykt skinnjakke som har tilhørt Albert Einstein er solgt på auksjon for 1,2 millioner kroner. Også Chaplins spaserstokk og Bachs håndskrevne noteark gikk under hammeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge selgeren sitter fortsatt den verdensberømte fysikerens intense røyklukt igjen i den brune skinnjakken av merket Levi's, skriver Dagens Industri. Jakken ble nylig solgt på auksjon hos velrenommerte Christie's i London, og vinnerbudet på 110.500 pund ble lagt inn av produsenten selv. Også et lommeur i sølv som har tilhørt den verdensberømte fysikeren, gikk under hammeren for den nette sum av 266.500 pund eller rett under 3 millioner kroner. Et sett byggeklosser som lille Albert lekte med i barndommen, kostet betydelig mindre, rett under 700.000 kroner.

De som kom til Christie's – og hadde nok penger – kunne også sikre seg signerte noteark håndskrevet av Johann Sebastian Bach på 1730-tallet. Dette er sjelden vare, selv på eksklusive auksjoner, og prislappen ble deretter. Vinnerbudet var på litt over 28 millioner kroner.

Noe mer overkommelige var prisen for Charlie Chaplins spaserstokk, som gikk under hammeren for 210.000 kroner.

Personvernpolicy