Eksoffiser død i fangeopprør i Guatemala

En tidligere offiser som var dømt for drap på en katolsk biskop i Guatemala i 1998, døde i et fangeopprør som kostet 13 innsatte livet, opplyser myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byron Lima ble i 2001 dømt til 30 års fengsel for drapet på Juan José Gerardi Conedra. Den frittalende katolske biskopen kritiserte militæret i landet for overgrep begått i løpet av den 36 år lange borgerkrigen. Tre andre menn, inkludert Limas far, ble også dømt for drapet. Limas dom ble senere redusert til 20 år.

Innenriksminister Francisco Rivas bekrefter at Lima er blant de 13 døde, men det er ikke kommet nærmere opplysninger om dødsfallet. Den tidligere offiseren ble regnet som den mektigste av alle de innsatte i Guatemalas fengsler. Han var siktet for flere forhold som har skjedd mens han har sittet inne.

Personvernpolicy