Johnson: Går ikke bort fra vår ledende rolle i Europa

Storbritannias utenriksminister Boris Johnson. Foto: Reuters / NTB scanpix
Storbritannias utenriksminister Boris Johnson. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Vi er ikke på vei ut av Europa, gjentar britenes utenriksminister Boris Johnson idet han tar plass ved EU-bordet for første gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er godt å være her, smiler Storbritannias nyslåtte utenriksminister Boris Johnson og retter på luggen på inn til sitt første EU-møte i Brussel.

– Jeg har et klart budskap til vennene våre her om at vi må følge folkets vilje og gå ut av EU. Men det betyr ikke på noen måte at vi går ut av Europa eller bort fra vår ledende rolle i europeisk samarbeid, sier han til pressen.

Johnson var lederen for leiren som kjempet for utmelding av EU før den britiske folkeavstemningen, og han gjorde seg bemerket i valgkampen med å sammenligne EUs aspirasjoner med Hitlers.

– Vi ønsker ham velkommen som nytt medlem av familien, sier likevel EUs utenrikssjef Federica Mogherini og understreker at Storbritannia fortsatt er fullt ut medlem av unionen og heller ikke har satt i gang den formelle skilsmisseprosessen ennå.

På møtet i Brussel blir både terrorangrepet i Nice og kuppforsøket i Tyrkia viktige temaer sammen med situasjonen i Syria og Libya.

Personvernpolicy