Dykkere skal søke etter savnet fisker i Troms

Det letes på land og til sjøs etter en person som er savnet etter et fiskebåtforlis Reisafjorden i Troms natt til mandag. Dykkere er på vei for å søke gjennom vraket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedredningssentralen (HRS) Nord-Norge mottok et signal fra båtens nødpeilesender klokka 3.10 natt til mandag.

Den 35 fot store fiskebåten ble lokalisert på rundt 21 meters dyp ved Maurneset nord i Reisafjorden.

– Søket pågår fortsatt med full styrke, og dykkere er på vei for å gjennomsøke vraket. Båten er funnet på bunnen av fjorden, men vi leter ennå etter personen som var om bord, sier redningsleder Jakob Carlsen ved Hovedredningssentralen (HRS) Nord-Norge til NTB.

To helikoptre, et kystvaktskip, ei redningsskøyte samt mannskaper fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp har deltatt i leteaksjonen. Helikoptrene har søkt i fjordområdene rundt. Området det letes i er på rundt 36 kvadratkilometer.

Mannskaper sjekker mandag ettermiddag langs strender og i hytter i nærheten. Ifølge HRS var det en person om bord på fiskebåten, men redningssentralen utelukket ikke i morgentimene at det kan ha vært flere med.

Personvernpolicy