– Gjøa-plattform nær alvorlig ulykke

Oljeselskapet Engie E & P Norge har iverksatt intern gransking etter at en slepebåt med lekter mistet motorkraften og drev mot plattformen Gjøa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er den mest alvorlige hendelsen som har vært rundt Gjøa noen gang, sier kommunikasjonssjef Liv Jannie Omdal i oljeselskapet Engie E & P Norge, som har operatøransvaret på Gjøa-plattformen, til Stavanger Aftenblad.

Hendelsen fant sted natt til 30. juni. Slepebåten hadde en 103 meter lang lekter hektet på da den begynte å drive mot plattformen. Da alarmen gikk på Gjøa klokken 2.30 om natten, ble produksjonen stengt ned, alle tok på overlevingsdrakter og 41 av 48 om bord gikk i livbåtene, ifølge selskapet. De øvrige oppholdt seg i kontrollrom og beredskapssenter. Evakueringen ble avblåst etter en halvtime, da et beredskapsfartøy fikk slepebåten og lekteren vekk fra plattformen.

Petroleumstilsynet har fått informasjon om nestenulykken, men det skal så langt ikke være iverksatt gransking, skriver avisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus