Mistenkt solparksvindler brukte investorpenger på luksus

Den spanske svindelmistenkte solparkinitiativtakeren Carlos Torregrosa skal ha brukt norske investorers penger på biler og annen privat luksus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rapporten fra spanske skattemyndigheter viser at Torregrosa har brukt penger på luksusbiler, blant annet en Rolls-Royce, oppussing av sin private bolig samt datterens bryllupsfeiring, skriver Dagens Næringsliv.

Fra 2006 investerte en gruppe norske investorer, deriblant Jens Ulltveit-Moe, Agder Energi og de tidligere langrennsløperne Jens Arne Svartedal og Håvard Bjerkeli til sammen rundt 130 millioner kroner i solselskapet Barahonda Investors. Selskapet opplyste i mars at Torregrosa tømte selskapskontoen for 47 millioner kroner. Det norske styret i Barahonda Investors har anmeldt ham for økonomisk kriminalitet, og selskapets advokat Pedro Lago Pérez har begjært Torregrosa varetektsfengslet.

Torregrosa anklager nordmennene for falske beskyldninger og sier til avisen at han vil følge saken til dens bitre avslutning.

Personvernpolicy