Spesialpolitistyrker sendt til Istanbul

En væpnet vakt passer på en etterlatt stridsvogn på Taksimplassen i Istanbul. Foto: Kemal Aslan / Reuters / NTB scanpix
En væpnet vakt passer på en etterlatt stridsvogn på Taksimplassen i Istanbul. Foto: Kemal Aslan / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

1.800 medlemmer av det tyrkiske politiets spesialstyrker har kommet til Istanbul, ifølge landets statlige nyhetsbyrå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politifolkene er hentet inn fra naboprovinsene og patruljerer i byen i tillegg til at de bevokter viktige installasjoner, opplyser nyhetsbyrået Anadolu. Ifølge nyhetsmeldingen har storbyens politisjef, Mustafa Caliskan, gitt ordre om at helikoptre som flyr over byen skal skytes ned uten forvarsel. Samtidig har president Recep Tayyip Erdogan gitt beskjed om at F-16-fly skal patruljere i hele det tyrkiske luftrommet.

Landet holder fortsatt på å komme til hektene etter helgens mislykkede kuppforsøk, som kostet flere hundre mennesker livet i Istanbul og hovedstaden Ankara. Søndag ble flere av ofrene gravlagt samtidig som en lang rekke påståtte kuppsympatisører i forsvaret og rettsvesenet ble pågrepet.

Personvernpolicy