Sikkerheten i høysetet før Republikanernes landsmøte

Flere tusen politifolk skal sørge for sikkerheten i Cleveland under det republikanske landsmøtet. Foto: Shannon Stapleton / Reuters / NTB scanpix
Flere tusen politifolk skal sørge for sikkerheten i Cleveland under det republikanske landsmøtet. Foto: Shannon Stapleton / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet har slått en jernring rundt sentrum av Cleveland, der Republikanerne samler seg til landsmøte denne uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikkerhetssituasjonen er blitt enda mer spent etter at tre politifolk ble drept i Baton rouge søndag. I tillegg marsjerte anti-Trump demonstranter mot kongressenteret der landsmøtet skal holdes. I løpet av de nærmeste dagene skal delegatene blant annet formelt utpeke Donald Trump til partiets presidentkandidat.

– Jeg vet at vi går inn i et par landsmøteuker der den politiske retorikken pleier å være mer opphetet enn ellers, sier president Barack Obama og maner til ro i landsmøtesesongen.

– Det er viktig at alle nå fokuserer på ord og handlinger som kan samle nasjonen i stedet for å føre til ytterligere splittelse. Vi trenger ikke betent retorikk og beskyldninger som slenges ut for å score politiske poenger eller fremme et synspunkt, sier presidenten. Hans eget parti, Demokratene, holder sitt landsmøte om to uker.

Flere tusen væpnede politifolk er på plass, gater er sperret av, og det er satt opp et 2,5 meter høyt gjerde rundt landsmøtelokalene. Helikoptre patruljerer luftrommet over byen, mens småfly betalt av sponsorer flyr med bannere med slagord mot Hillary Clinton.

Mandag begynner det fire dager lange møtet hvor den bombastiske eiendomsmagnaten skal sikre seg partiets nominasjon. Valgkampen hans har bidratt til en politisk splittelse i landet, og politiet er forberedt på demonstrasjoner. De stålsetter seg for det verste etter at protester mot politivold har endt i vold og drap på politifolk. Søndag ble tre politibetjenter drept i Baton Rouge i Louisiana.

Personvernpolicy