Én politibetjent drept under gisselaksjon i Armenia

Politifolk sperrer en gate etter at væpnede menn tok politifolk som gisler på en politistasjon i Armenias hovedstad Jerevan. Foto: Vahram Baghdasaryan / Reuters / NTB scanpix
Politifolk sperrer en gate etter at væpnede menn tok politifolk som gisler på en politistasjon i Armenias hovedstad Jerevan. Foto: Vahram Baghdasaryan / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En væpnet gruppe holder gisler i en politibygning i Armenias hovedstad Jerevan. En politibetjent er drept og to er såret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gisselaksjonen, som skal være utført av en gruppe med bånd til en fengslet armensk opposisjonsleder, pågikk fortsatt sent søndag kveld.

Selv om presidenten tidligere på dagen opplyste at armenske sikkerhetsstyrker hadde situasjonen under kontroll, pågikk dramaet fortsatt over et halvt døgn etter at gruppen hadde stormet bygningen søndag formiddag. Politiet var søndag kveld i forhandlinger med gisseltakerne.

En politimann er drept og to andre er såret, mens flere andre politifolk er tatt som gisler. En av de væpnede mennene sier at landets visepolitisjef er blant gislene.

– En gruppe væpnede menn har gått inn i bygningen som tilhører Jerevans politi, der de holder gisler og truer med vold, heter det i en uttalelse fra Armenias nasjonale sikkerhetstjeneste søndag.

Gisseltakerne krever at president Serzj Sarkisian går av og at blant andre den politiske fangen Zhirair Sefilian løslates. Sefilian ble fengslet i juni for en påstått våpenbesittelse. Han har tidligere blitt beskyldt for å planlegge å styrte regjeringen.

Personvernpolicy