Gutter på Pokémon-jakt stoppet av politiet

Virkelighetsspillet Pokémon Go har tatt av i USA og Australia. Nå er det lansert i Norge. Foto Mark Kauzlarich / Reuters / NTB scanpix
Virkelighetsspillet Pokémon Go har tatt av i USA og Australia. Nå er det lansert i Norge. Foto Mark Kauzlarich / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mo i Rana (NTB): To tenåringsgutter på jakt etter en Pokémon-figur måtte stoppes av politiet da de klatret på utsiden av et sykehjem i Mo i Rana lørdag kveld. De sanket derfor ingen poeng i det nye mobilspillet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Søken etter Pokémon er ganske alvorlig. De mistet noen poeng der, humrer Ann Line Finanger, operasjonsleder i Nordland politidistrikt.

Politiet fikk melding like etter midnatt om et mulig innbrudd i Sentrumsgården, et sykehjem i sentrum av Mo i Rana, men det viste seg at de to guttene, som er født i 1999, klatret fra veranda til veranda for å fange det som for dem var en høyst reell Pokémon-figur på taket.

Lørdag formiddag ble smarttelefonspillet Pokémon GO introdusert i Norge. Spillet ble først lansert i USA og Australia, men mange nordmenn har gjort tekniske omveier for å sikre seg spillet før lanseringen i Norge. Spillet går ut på at såkalte Pokémon-trenere går rundt og fanger lommemonstre med smarttelefonen. Figurene er kun synlige for dem med smarttelefoner.

Den ivrige jakten har allerede resultert i ankelskader, ulykker i svingdører og sammenstøt med trær. I USA har politiet oppfordret mobilspillere til å holde seg unna steder som er vanskelig tilgjengelig eller som kan innebære fare, og folk oppfordres også til å passe seg for kriminelle som kan utnytte monsterjegerne. (©NTB)