SAS gjenopptar flygninger til Tyrkia

SAS trosser UDs reiseråd og tar opp igjen flytrafikken til Tyrkia. Foto Audun Braastad / NTB scanpix
SAS trosser UDs reiseråd og tar opp igjen flytrafikken til Tyrkia. Foto Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Etter å ha innstilt flyginger til Tyrkia lørdag trosser SAS utenriksdepartementets reiseråd og flyr som normalt igjen søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Den ene flygingen vi har til Alanya/Gazipasa går som planlagt. Vi flyr altså passasjerer ned. De som ikke vil være med kan booke om gratis fram til 23. juli. Det er bare å kontakte SAS eller reisebyrået, opplyser kommunikasjonsdirektør Karin Nyman til avisen VG.

Charterselskapene Apollo og Star Tour har kansellert avreiser, mens Norwegian fløy til Tyrkia lørdag. Også Turkish Airlines flyr som normalt.

UD fraråder innreise til Tyrkia. En egen krisestab er opprettet, og utenriksministeren sier at de nordiske landene jobber sammen om rådene.

– Det er ca. 9.000 nordmenn i Tyrkia, så det er viktig at vi er til stede for dem. Jeg tror vi må være forberedt på at det tar flere dager før ting roer seg ned, sier utenriksminister Børge Brende (H), og legger til at reiserådene kan bli stående inntil videre.

– Vi kom med reiserådene i går kveld basert på en uoversiktlig situasjon. Så får vi se til uka om det blir aktuelt med råd knyttet til bestemte områder, sier Brende. (©NTB)