Auschwitz går ut mot besøkende på Pokemon-jakt

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ubegripelig å behandle Auschwitz som et sted for lek og moro, sier talsmann for museet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pokemon-feberen herjer verden igjen. Det populære spillet, som gikk som en farsott på 90-tallet er tilbake i ny og moderne versjon som lar deg fange de digitale monstrene ute i friluft ved hjelp av GPS-lokalisering og 3D-grafikk.

Onsdag ble det klart at mobilspillet er det mest populære noensinne.

«Ekstremt upassende»

Men det er ikke alle som ønsker Pokemon-jaktende mobilspillere velkommen. Auschwitz-museet gikk nylig ut og bønnfalte folk om å legge vekk mobilen mens de besøker minnesmerket.

– Auschwitz-Birkenau er ikke bare et museum, men fremfor alt et sted for å minnes grusomhetene som ble begått her. Det er ubregipelig å skulle behandle museet som et sted for lek og moro, sier talsmann for minnesmerket, Bartosz Bartyzel.

Oppfordringen kommer i kjølvannet av liknende uttalelser fra andre institusjoner. Holocaust-museet i USA omtalte tidligere denne uken mobilspillet som «ekstremt upassende» å spille under besøk til museet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nintendo-aksjen til himmels

Dagen etter at Pokémon Go tok over som USAs mest populære mobilspill noensinne, gikk Nintendo-aksjen opp med 16 prosent etter åpning på Tokyo-børsen.

Siden lanseringen har Nintendo-aksjen økt med over 50 prosent og ifølge Mashable har spillet nå over 21 millioner daglige brukere. Nettavisen skriver at det bare tok noen dager for spillet å få flere brukere en sjekkeappen Tinder, og at spillet spås å kunne bli større enn apper som Snapchat og Google Maps i popularitet.

Kriminelle legger feller

Pokémon Go er kun blitt lansert i USA, Australia og New Zealand, men også et stort antall norske brukere har skaffet seg spillet gjennom teknisk triksing.

Den ivrige jakten har allerede resultert i ankelskader, ulykker i svingdører og sammenstøt med trær – samt et tilfelle der en spiller fant en død person.

I USA har politiet oppfordret mobilspillere til å holde seg unna steder som er vanskelig tilgjengelig eller som kan innebære fare, og folk oppfordres også til å passe seg for kriminelle som kan utnytte monsterjegerne.