Halvparten av europeere frykter flyktninger

Artikkelen fortsetter under annonsen

Halvparten av europeere frykter at den nylige flyktningtilstrømningen øker risikoen for terrorangrep, viser en ny undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange, spesielt øst i Europa, anser flyktninger som en økonomisk byrde, heter det i rapporten fra det amerikanske forskningssenteret Pew. I åtte av de ti landene som er undersøkt, som utgjør 80 prosent av befolkningen i EU, sier over halvparten at de tror flyktningene øker sannsynligheten for terrorangrep. Denne oppfatningen står sterkest i Ungarn og Polen, med henholdsvis 76 og 71 prosent av respondentene. Landene har tatt imot en forholdsvis lav andel migranter, fordi myndighetene har innført en streng flyktningpolitikk. I motsetning sier kun 46 prosent av innbyggerne i Frankrike, som ble hardt rammet av terrorangrep i fjor, at risikoen øker med flere flyktninger.

I Tyskland, som i fjor tok imot den største andelen migranter og flyktninger i Europa, deler 61 prosent bekymringen, mens andelen er 60 prosent i Italia og 52 prosent i Storbritannia.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: HRW: – EU forviser flyktninger til opprørsgrupper i Libya

Pew fant at «flyktningkrisen og terrortrusselen i stor grad er beslektet i mange europeeres oppfatning». Studien konkluderer også at oppfatningen av flyktninger er delvis påvirket av negative holdninger til muslimer som allerede bor i Europa.

– I Ungarn, Italia, Polen og Hellas sier mer enn seks av ti at de har et negativt syn på muslimer i landet, en oppfatning som deles av minst en av fire i landene som er undersøkt.

Les også: Syv tiltak for å få flyktninger ut i jobb

I alle landene mener de som svarte på undersøkelsen at muslimer ønsker å skille seg fra resten av samfunnet fremfor å ta til seg landets skikker og levemåter.