Mexicos president: Vil du ha en mur, får du bygge den selv

Mexicos president Enrique Peña Nieto sier Trump kan bygge en mur om han vil, men Mexico akter ikke å betale for den. Foto: Henry Romero / Reuters / NTB scanpix
Mexicos president Enrique Peña Nieto sier Trump kan bygge en mur om han vil, men Mexico akter ikke å betale for den. Foto: Henry Romero / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Enrique Peña Nieto i Mexico er klar i sin tale overfor republikanernes trolige presidentkandidat i USA og sier at dersom Donald Trump vil ha en mur, må han bygge den selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er utenkelig at Mexico betaler for en mur som det, sier han til CNN.

Presidenten har tidligere vært forsiktig med å kommentere Trumps utspill direkte, men i mars sa han at Trump skader forholdet mellom landene. I søndagens intervju kommenterer han for første gang den mye omtalte muren som Trump vil bygge for å holde mexicanere ute.

Les også: Trumps mur mot Mexico kan møte veggen

Trump har sagt at mexicanske innvandrere fører med seg kriminalitet og narkotika til USA, og han har omtalt mexicanere som «voldtektsforbrytere».

– Vi har et forhold bygd på koordinasjon og samarbeid innen sikkerhet. Vi er strategiske partnere som jobber for sikkerheten i Nord-Amerika, sier Peña Nieto, og legger til at han ikke kan være enig i Trumps generaliseringer av befolkningen i nabolandet.