Sjefen er hobbybonde – ansatte får ikke drive tilsyn

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristiansand (NTB): Regionsjefen for Arbeidstilsynet Sør-Norge er bonde på fritiden. Dermed regnes alle hans ansatte som inhabile i landbrukssaker og får ikke drevet tilsyn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppsynet med arbeidsforholdene i landbruket i Vestfold, Telemark og helt ned til Agder må derfor føres av region Indre Østland, som fra før har ansvar for Buskerud, Hedmark og Oppland skriver Fædrelandsvennen.

– Jeg synes det grenser til det absurde i hva slags formaliteter som skal sette en stopper for tilsyn av arbeidslivet i Norge, sier Christian Justnes, som leder Fellesforbundet i Agder. Han mener regionsjef Arve Semb Christophersen ikke er skikket til jobben, dersom hans bonde-hobby legger så store begrensninger på hva tilsynets ansatte kan jobbe med.

Christophersens kollega i region Indre Østland sier det ikke er noe problem å håndtere fire fylker ekstra.

– Vi har fått styrkede ressurser slik at vi har kapasitet til å gjennomføre tilsyn i Sør-Norge. Omfanget av tilsyn i landbruket har ikke gått ned, sier Kjell Haugen. Han sier tilsynet blir utført på samme måte i sør som ellers i landet, og Christophersen selv har tillit til Haugens folk.

– Mitt inntrykk er at naboregionen følger opp landbruket i Sør-Norge på en god måte, sier han til avisen. (©NTB)