Meny

Sjefen er hobbybonde – ansatte får ikke drive tilsyn

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristiansand (NTB): Regionsjefen for Arbeidstilsynet Sør-Norge er bonde på fritiden. Dermed regnes alle hans ansatte som inhabile i landbrukssaker og får ikke drevet tilsyn.

Oppsynet med arbeidsforholdene i landbruket i Vestfold, Telemark og helt ned til Agder må derfor føres av region Indre Østland, som fra før har ansvar for Buskerud, Hedmark og Oppland skriver Fædrelandsvennen.

– Jeg synes det grenser til det absurde i hva slags formaliteter som skal sette en stopper for tilsyn av arbeidslivet i Norge, sier Christian Justnes, som leder Fellesforbundet i Agder. Han mener regionsjef Arve Semb Christophersen ikke er skikket til jobben, dersom hans bonde-hobby legger så store begrensninger på hva tilsynets ansatte kan jobbe med.

Christophersens kollega i region Indre Østland sier det ikke er noe problem å håndtere fire fylker ekstra.

– Vi har fått styrkede ressurser slik at vi har kapasitet til å gjennomføre tilsyn i Sør-Norge. Omfanget av tilsyn i landbruket har ikke gått ned, sier Kjell Haugen. Han sier tilsynet blir utført på samme måte i sør som ellers i landet, og Christophersen selv har tillit til Haugens folk.

– Mitt inntrykk er at naboregionen følger opp landbruket i Sør-Norge på en god måte, sier han til avisen. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus