Meny

Tyrefekter døde i Spania

Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 29 år gammel tyrefekter døde da han ble stanget i brystet av en okse under en kamp i Teruel i Spania. Han er den første tyrefekteren til å dø i ringen siden 1985.

Victor Barrios hjerte ble gjennomboret av oksens horn, skriver lokale medier. Han var i live da han ble sendt til sykehus, men livet sto ikke til å redde. Kampen ble sendt direkte på TV, skriver BBC. TV-bildene viser at Barrio blir kastet opp i luften før han blir spiddet på høyre side av brystet.

Sist gang en tyrefekter, en såkalt matador, ble drept på en arena i Spania, var i 1985. To tyrefekterassistenter ble drept i Spania i 1992.

Spania holder rundt 2.000 tyrefekterkamper årlig, men antallet synker. To spanske regioner har forbudt tradisjonen. Landet arrangerer også okseløp. Lørdag døde en deltaker i et okseløp i Pedreguer, og i Pamplona ble en japansk mann stanget i brystet og en spansk mann i armen.

Les også:

Minst fire skadde under okseløp i Spania

Rekordmange døde under spanske okseløp

Er eventyret ute for spansk tyrefekting?

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus