Meny

Flere drept og såret i demonstrasjoner i Kashmir

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Srinagar (NTB-AP): Indiske regjeringsstyrker har skutt og drept minst sju menn og såret flere demonstranter som trosset portforbudet for å delta i en separatistleders begravelse i Kashmir.

Burhan Muzaffar Wani, operasjonssjef for den største opprørsbevegelsen Hizbul Mujahideen, ble drept sammen med andre opprørere i et sammenstøt med indiske styrker fredag. Han var sterkt beundret av unge muslimer i Kashmir, og myndighetene innførte unntakstilstand med portforbud i påvente av omfattende protester.

Da nyheten spredte seg, begynte demonstrasjoner og trefninger i flere nabolag sør i Kashmir. Flere tusen demonstranter kastet stein mot indiske soldater, som svarte med skarp ammunisjon og tåregass. To anonyme politifolk sier at minst 60 sivile ble såret i kampene.

Shiv M. Sahai, sjef i det lokale politiet, sier at sju menn ble drept av regjeringsstyrkene. En annen mann druknet da han forsøkte å flykte fra troppene.

Rundt 90 soldater fra regjeringsstyrkene ble såret i trefningene.

Kashmir er delt på midten mellom India og Pakistan, men begge land gjør krav på hele regionen. De to naboene har flere ganger vært i krig om Kashmir, der de fleste er muslimer. I den indiske delen av området har væpnede opprørere siden 1989 kjempet for uavhengighet eller tilslutning til Pakistan, noe flertallet av befolkningen støtter.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus