Meny

Nordkoreansk rakettest trolig mislykket

Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea har skutt opp en ballistisk prøverakett fra en ubåt.

Men testen fremstår som mislykket, skriver Reuters. Testraketten skal være sendt fra østkysten av Nord-Korea, men tjenestepersonen i departementet vet ikke hvor det ballistiske missilet endte opp.

Dagen før meldte USA og Sør-Korea at de skal sette opp et antirakettsystem for Sør-Koreas sikkerhet.

Les også: USA og Nord-Korea møttes i Sverige

Også ved tidligere anledninger har det kommet meldinger om at Nord-Korea har avfyrt raketter til havs, men våpeneksperter i andre land konkluderte i april med at en test som ble gjennomført da, trolig var mislykket. Nord-Koreas leder Kim Jong-un kalte oppskytingen i april for «en stor suksess».

Nord-Koreas forsøk på å utvikle et våpensystem med fungerende raketter som kan skytes ut fra ubåter, skaper bekymring i nabolandene, fordi missiler fra ubåter er vanskeligere å oppdage.

FN har innført sanksjoner som forbyr Nord-Korea å utvikle raketteknologi. Regimet i landet insisterer på at atomvåpnene kun skal brukes til forsvar, men har også flere ganger truet verden med fullstendig utslettelse.

Les også: Tenketank: Nord-Korea kan ha interkontinental rakett innen 2020

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus