Meny

Situasjonen roet etter skyting i Sør-Sudan

Journalister sitter på podiet i presidentpalasset før en pressekonferanse i Juba. Sør-Afrika. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juba (NTB-DPA): Situasjonen i Sør-Sudans hovedstad Juba er rolig etter kraftig skyting utenfor presidentpalasset kvelden før landets femårsdag.

Stemningen har vært svært anspent før femårsjubileet, og fredag oppsto det panikk da det hørtes skyting ikke langt fra presidentpalasset. Der satt president Salva Kiir og visepresident Riek Machar i møte. De to sa på en pressekonferanse at de ikke visste hva som hadde skjedd.

– Dette er en veldig uheldig situasjon som ingen av oss egentlig vet hva var, sa Machar.

Ifølge medier var det den sørsudanske regjeringshæren SPLA og opprørshæren SPLA-IO som skjøt mot hverandre.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon har uttrykt bekymring over hendelsen, og han kaller det et bilde på partenes mangel på innsatsvilje i fredsprosessen.

– Dette er ytterligere et forræderi mot folket i Sør-Sudan, som har lidd under uutgrunnelige grusomheter siden desember 2013, sier han i en pressemelding. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus