Sivile drept i opprørsangrep i Aleppo

Menn leter etter overlevende etter et luftangrep i Aleppo. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix
Menn leter etter overlevende etter et luftangrep i Aleppo. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Berut (NTB-AFP): Over 60 sivile er drept, fire av dem barn, og 200 mennesker er såret etter at opprørere gikk til angrep mot regjeringskontrollerte deler av byen Aleppo nord i Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 200 mennesker ble skadd i angrepet mot bydelene al-Furqan, al-Martini og al-Mashrika, som alle er under kontroll av regjeringsstyrker, opplyser eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Det statlige nyhetsbyrået Sana melder at 23 personer er drept og 140 såret. Opprørere blir beskyldt for å ha brutt våpenhvilen.

Tidligere fredag meldte SOHR at minst tolv mennesker ble drept da opprørskontrollerte deler av byen ble rammet av et flyangrep i regi av det syriske regimet natt til fredag, til tross for løftet om våpenhvile. Regjeringssoldatene startet torsdag en ny offensiv mot den opprørskontrollerte Castello-veien. Her har seks sivile, tre av dem barn, blitt drept, ifølge SOHR.

Regimet varslet en tredagers midlertidig våpenhvile onsdag. De tre dagene med våpenstillstand skulle gi den syriske befolkningen ro til å feire id al-fitr, slutten på fastemåneden ramadan.

De siste to årene har president Bashar al-Assads regime forsøkt å gjenerobre en opprørskontrollert vei en rekke ganger i håp om å beleire Aleppo, som er delt mellom regjeringen og ulike opprørsgrupper. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus