Meny

Pasient smittet over 80 personer på sykehus

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paris (NTB-AFP): Én pasient smittet 82 personer med virussykdommen mers på et overfylt akuttmottak i Sør-Korea, ifølge en nylig publisert studie.

Hendelsen, som skjedde i 2015, var den største spredningen av viruset fra én pasient utenfor Midtøsten. Den er også den første dokumenterte spredningen via et sykehus, heter det i studien som ble publisert i det medisinske tidsskriftet The Lancet.

I fjor sommer ble Sør-Korea rammet av et utbrudd av den dødelig sykdommen. Utbruddet kom etter at en 68 år gammel mann som hadde reist til flere land i Midtøsten, ble diagnostisert med mers og deretter lagt i isolasjon i Sør-Korea. Men da hadde han allerede smittet en rekke andre mennesker, blant dem en 35 år gammel mann som han delte rom med på et helsesenter. Det er denne pasienten som senere spredde viruset på akuttmottaket. Forskerne anslår at nærmere 1.600 personer ble utsatt for den smittede pasienten. Av de 82 som ble smittet, var 33 pasienter, 41 besøkende og 8 helsearbeidere.

Totalt ble 186 personer smittet i utbruddet, og 36 av dem døde før landet ble erklært mers-fritt i juli i fjor.

Mers er en av åtte sykdommer Verden helseorganisasjon (WHO) utpeker som virussykdom som per nå ikke har effektive mottiltak, og som kan utvikle seg til en mulig pandemi. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus