Meny

Første zika-dødsfall i USA

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Los Angeles (NTB-AFP): En person fra den amerikanske delstaten Utah kan være den første som har dødd av zikaviruset i USA, ifølge helsemyndighetene.

Offeret er en eldre person som også hadde annen sykdom, ifølge Senteret for sykdomskontroll og forebygging (CDC). Personen døde i slutten av juni, etter å ha reist til et land hvor zikaviruset er aktivt.

– Selv om personen testet positivt for zikaviruset, er årsaken til dødsfallet ikke fastslått. Og det kan være at det ikke er mulig å avgjøre hvordan zikaviruset bidro til dødsfallet, heter det i en uttalelse fra helsedepartementet. Identiteten til personen kommer ikke til å bli offentliggjort, og heller ikke hvor personen reiste.

I april meldte CDC at en mann i 70-årene døde av zikavirus på Puerto Rico, som tilhører USA. Amerikanske helsemyndigheter meldte tidligere denne uken at så mange som 50 gravide kvinner smittes av zikaviruset daglig på Puerto Rico. Gravide er spesielt utsatt, fordi viruset kan føre til nevrologisk fosterskade som gjør at barn blir født med liten hodeskalle og underutviklet hjerne. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus