Meny

Ap stuper på ny måling

Arbeiderpartiet, med partileder Jonas Gahr Støre, faller på Klassekampens måling, men er fortsatt landets største parti. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet stuper, og både SV og Miljøpartiet De Grønne ligger under sperregrensen i julimålingen Norfakta har gjort for Klassekampen og Nationen.

I målingen er de rødgrønne langt unna flertall. Selv om Ap skulle ha samarbeidet med både SV, Rødt, Senterpartiet og Miljøpartiet De Grønne ville de bare fått 75 mandater til sammen. Høyre og Frp får 76 mandater i denne målingen.

Ap får 30,4 prosent, og går dermed 4,6 prosentpoeng tilbake sammenlignet med forrige måneds måling. SV faller 1,4 prosentpoeng, til 3,6 poeng, og MDG får 3 prosent (-0,2). Rødt får 1,8 prosent (+0,8) og er inne med ett mandat.

Partisekretær Kjersti Stenseng i Arbeiderpartiet forklarer fallet med at Arbeiderpartiet har jobbet mye med brede forlik og dermed blitt utydelige. Hun kritiserer også de borgerlige.

– Vi har en høyreside som er ganske tøff i sine personangrep, karakteristikker og stemplinger, og det ser vi at setter seg, sier Stenseng til Klassekampen.

Senterpartiet går fram for andre måned på rad, og har nå 7,7 prosent av de spurte i ryggen. Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum sier han tror oppsvinget skyldes folkelig motstand mot sentralisering og økt byråkrati. På borgerlig side får Høyre 25,9 (+2,9), Frp 15,1 (+0,2), KrF 5 (-0,1) og V 4,7 (-0,7). (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus