Tolv døde i tre dager lang trafikkork i Indonesia

DREPENDE TRAFIKKØ: Det sto så lenge stille her, at 12 mennesker døde i bilkøen på øya Java i Indonesia.
DREPENDE TRAFIKKØ: Det sto så lenge stille her, at 12 mennesker døde i bilkøen på øya Java i Indonesia. Foto: Atul / AFP/NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

 Tolv mennesker har dødd i en massiv trafikkork i Indonesia som varte i tre dager, strakte seg over 20 kilometer og hindret tusener av ferierende i å nå sitt feriemål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Indonesiske veier er et eneste kaos mot slutten av ramadan hvert år når millioner av mennesker setter kursen mot sine hjembyer for å feire id.

Men kaoset ved et travelt veikryss i byen Brebes på øya Java var i år spesielt ille tre dager før id, da titusener av biler pakket seg sammen på veiene inn i krysset.

Flere av dem som døde, var eldre mennesker, mens andre døde av andre helseproblemer. En ettåring døde også av eksosforgiftning, ifølge lokale medier.

Mens trafikken sto bom stille, postet frustrerte bilførere bilder på sosiale medier som viste lange slanger av biler, mens flyfoto viste et hav av stillestående kjøretøyer så langt øyet kunne rekke. Mange steder hvilte førere og passasjerer i veikanten.

Ifølge transportminister Hemi Pramuraharjo ble kaoset ytterligere forverret av de mange gateselgerne som kom til og de travle markedene ved veikrysset.

– Det er en flaskehals her. Det er ikke mer plass på veien, og vi har ingen løsning, sa Pramuraharjo.