Meny

Stort overskuddsløft for Samsung

Samsung kan juble over stort overskudd, mye takket være salget av telefonen Galaxy S7. Foto: Matt Siegel / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også i annet kvartal kan teknologikjempen Samsung skilte med høyere overskudd enn ventet. Hovedårsaken er kostnadskutt og solid salg av smarttelefonen Galaxy S7.

Det sørkoreanske selskapet anslår et driftsoverskudd på 58,7 milliarder kroner i månedene april til juni. Det er 17 prosent høyere enn i samme kvartal i fjor og det høyeste kvartalsoverskuddet siden første kvartal i 2014.

Tallet er også betydelig høyere enn spådommen på 53,6 milliarder fra analytikere Bloomberg har intervjuet. De samme analytikerne mener det uventet høye overskuddet skyldes knallharde kostnadskutt og sprekt salg av selskapets nyeste mobiltelefon.

I et forsøk på å gripe en større andel av telefonmarkedet, ble Samsung Galaxy S7 sluppet i mars, én måned tidligere enn planlagt. Grepet ser ut til å ha fungert, og ifølge analyser har selskapet solgt omtrent 16 millioner eksemplarer siden lanseringen. 

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus