Meny

USAs justisdepartement skal granske skyteepisode

37 år gamle Alton Sterling ble skutt og drept av politiet utenfor en storkiosk i Baton Rouge i Louisiana natt til tirsdag. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skyteepisoden der en svart mann ble skutt og drept av politi i Baton Rouge i Louisiana tirsdag, skal granskes, slår delstatens guvernør fast. To personer filmet hendelsen.

Guvernøren har gitt ordre om føderal etterforskning i samarbeid med delstatens statsadvokatkontor, det føderale politiet FBI og borgerrettsavdelingen i justisdepartementet.

– Jeg har full tillit til at denne saken blir gransket grundig, upartisk og profesjonelt, og jeg krever at det er slik granskingen skal gjennomføres, sier Louisianas guvernør John Bel Edwards.

37 år gamle Alton Sterling ble skutt og drept natt til tirsdag utenfor en storkiosk der han solgte CD-plater.

En mobilvideo av hendelsen beskrives av guvernøren som «mildt sagt opprørende». Også eieren av storkiosken, Abdullah Muflahi, filmet hendelsen. Han har publisert opptaket, som viser den brutale skyteepisoden fra en annen vinkel enn filmen som ble tatt opp og spredd på nettet av en samfunnsaktivist.

Muflahi har også forklart hvordan Sterling virket forvirret og prøvde å få svar på hva han hadde gjort galt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus