Sponheim ber alenekommuner ta en ny runde

Fylkesmann Lars Sponheim håper at kommuner i Hordaland som ikke har villet slå seg sammen tar en ny runde til høsten. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)
Fylkesmann Lars Sponheim håper at kommuner i Hordaland som ikke har villet slå seg sammen tar en ny runde til høsten. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Fylkesmann Lars Sponheim håper de hordalandskommunene som så langt ikke har planer om sammenslåing, tar en ny runde i løpet av høsten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så langt har tolv kommuner sagt ja til å slå seg sammen til fem nye kommuner, men fortsatt er det 21 kommuner i fylket som enten vil fortsette alene eller som ikke har fått napp hos en passende nabo. Sponheim håper nå at flere kommuner skal gå for sammenslåing, skriver Bergens Tidende.

Les også: Store kommuner kan droppe samarbeid med nei-naboer

– Mitt mandat fra Stortinget er å se på om det er nødvendig å ta grep utover det som til nå har skjedd frivillig. Det kan det bli, men jeg håper at en del kommuner benytter høsten til å ta en ny runde, sier Sponheim. Hjemkommunen Ulvik ville gjerne slå seg sammen med Eidfjord innerst i Hardangerfjorden, men naboen foretrakk å holde frem på egen hånd. Det tror ikke Sponheim er en holdbar løsning i lengden.

– Før eller siden må de inn i en større helhet. Det er klart at 900 mennesker ikke kan blokkere for en naturlig enhet, bare fordi de vil beholde skatteinntektene fra kraftverket selv, sier fylkesmannen.

Sponheim er også skuffet over at tre av Bergens nabokommuner sa nei og sier han vil sette seg ned med de aktuelle ordførerne.

– Vi trenger en storkommune øst for Bergen, sier han.

Les også: Nye folkeavstemninger om kommunesammenslåing

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus