Vil forhandle om løslatelse av Sekkingstad

Kjartan Sekkingstad (nederst til høyre) ble bortført sammen med to canadiere og en filippiner på øya Samal i september i fjor. Siden har den islamistiske Abu Sayyaf-geriljaen krevd millioner i løsepenger og truet med å drepe de fire hvis ikke kravet innfris innen frister som er satt. Foto: NTB scanpix.
Kjartan Sekkingstad (nederst til høyre) ble bortført sammen med to canadiere og en filippiner på øya Samal i september i fjor. Siden har den islamistiske Abu Sayyaf-geriljaen krevd millioner i løsepenger og truet med å drepe de fire hvis ikke kravet innfris innen frister som er satt. Foto: NTB scanpix.

Den filippinske regjeringen har sagt ja til Abu Sayyaf-geriljaen som ønsker å forhandle om frigivelse av det norske gisselet Kjartan Sekkingstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En talsmann for president Rodrigo Duterte bekrefter i et intervju med den statlige filippinske radiostasjonen dzRB at det er sendt utsendinger for å forhandle direkte med Abu Sayyaf-geriljaen i et forsøk på å få Sekkingstad frigitt.

Ifølge den filippinske avisa The Standard er det presidentens fredsrådgiver Jesus Dureza som har sendt utsendinger sørover fra Manila, etter at Abu Sayyaf kom med nye trusler om at Sekkingstad ellers ville bli drept.

Er åpen

– Jeg har sagt at jeg er åpen for å snakke med dem i et forsøk på å redde livet til nordmannen. Vi vil forsøke å få alle løslatt, men vi vil ikke gå i samtaler om løsepenger, sier Dureza.

Både norske og filippinske myndigheter har gjort det klart at de ikke kommer til å innfri Abu Sayyafs krav om løsepenger, uansett hvilket beløp det måtte være snakk om.

Ifølge Dureza var det Abu Sayyafs talsmann Abu Rami som ba om forhandlinger med representanter for regjeringen.

Utelukker løsepenger

– Jeg snakket i morges med en person som formidlet kontakt og fortalte henne at jeg var villig til å ta imot en telefonsamtale når som helst. Men jeg gjorde det klart at diskusjoner om løsepenger er utelukket. Hun sa at han (Abu Rami) ønsket å ta opp andre spørsmål, noe jeg sa meg villig til, sier Dureza.

Abu Rami bekreftet fredag i et radiointervju at geriljaen hadde bedt om samtaler med utsendinger for regjeringen.

I intervjuet, som ble gjort med en radiostasjon i Zamboanga City, opplyste Rami at de forventer at samtalene om en mulig løslatelse av Sekkingstad vil finne sted i løpet av en uke.

Bønn fra Sekkingstad

Sekkingstad fikk også komme til orde i radioinnslaget og kom med en innstendig bønn om hjelp.

– Jeg vil be den norske regjeringen og også den filippinske regjeringen og den nye presidenten Duterte. Vær så snill å hjelp meg ut, for det er svært farlig å bli værende her, sa Sekkingstad i radiointervjuet ifølge The Standard.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus