Meny

Solberg leder internasjonalt toppmøte i Oslo

Statsminister Erna Solberg har tatt initiativ til en internasjonal utdanningskommisjon. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Ines Margot Zander): Oslo er vertskap når 25 statsledere og politiske ledere samles for å diskutere nye ideer om hvordan sikre skolegang for verdens barn. Redd Barna frykter økende ulikhet og kommer med egne anbefalinger.

– Investering i utdanning er investering i resten av samfunnet. Hvis vi setter utdanning først, vil verden høste betydelige gevinster i form av utvikling og velstand, sier statsminister Erna Solberg i en pressemelding (H) i forkant av toppmøtet mandag.

Nær 60 millioner barn over hele verden får ikke skolegang, og det mangler milliardinvesteringer.

Solberg lanserte i fjor en internasjonal kommisjon med nesten 30 medlemmer som skal prøve å styrke finansieringen og få inn flere ressurser.

En av ideene som skal diskuteres i Oslo er det som kalles rimelige privatskoler.

Redd Barna frykter ideen om rimelige privatskoler kan gå mot FNs bærekraftmål om å sikre lik tilgang til gratis grunnutdanning for gutter og jenter. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus