Mexico retter kritikk mot USAs justisdepartement

Mexicos utenriksminister Claudia Ruiz Massieu (til venstre) og president Enrique Pena Nieto møtte USAs president Barack Obama i Canada tidligere i uken.
Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB scanpix
Mexicos utenriksminister Claudia Ruiz Massieu (til venstre) og president Enrique Pena Nieto møtte USAs president Barack Obama i Canada tidligere i uken. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mexico by (NTB-AFP): Mexicos utenriksdepartement refser USA for ikke å straffeforfølge politibetjentene som skjøt og drepte en ubevæpnet mexicaner i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antonio Zambrano Montes ble skutt av politiet i Pasco i delstaten Washington i februar i fjor. Justisdepartementet har besluttet at de ansvarlige politibetjentene ikke skal tiltales, noe som skuffer mexicanske myndigheter.

– Denne oppfattelsen av fritak for straff og den manglende gjennomsiktigheten vil fortsette å ødelegge tillitsforholdet mellom politiet og minoritetene i samfunnet, skriver utenriksdepartementet.

35 år gamle Zambrano skal ha kastet steiner mot biler og politiet før han forsøkte å løpe fra de tre betjentene. En amatørvideo, som vekket internasjonal oppsikt og førte til store demonstrasjoner, har vist hvordan den ubevæpnede mannen deretter rettet armene i været før han ble truffet av flere skudd og gikk i bakken.

Delstatsadvokaten i Washington sier i en uttalelse at det ikke finnes pålitelige vitnemål eller fysiske beviser som strider mot politibetjentenes forklaring om at de handlet i nødverge.

Mexicos utenriksdepartement har laget en oversikt over flere enn 70 mexicanere som er blitt drept under lignende omstendigheter i USA. I færre enn ti av tilfellene har ofrenes familier fått økonomisk kompensasjon, skriver AFP. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus