Nye angrep mot oljeanlegg i Nigeria

Oljeanlegg i Sør-Nigeria blir stadig angrepet av militante opprørere.
Foto: Akintunde Akinleye / Reuters / NTB scanpix
Oljeanlegg i Sør-Nigeria blir stadig angrepet av militante opprørere. Foto: Akintunde Akinleye / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Yenagoa (NTB): En opprørsgruppe som er beryktet for angrep mot oljeindustrien i Nigeria, hevder å ha utført fem nye angrep mot anlegg i Nigerdeltaet i løpet av helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nigerdeltaet helt sør i Nigeria er landets oljeproduserende region. Angrep i regionen har senket produksjonen til det laveste nivået på 30 år, men i forrige måned ble det meldt at den var på vei opp igjen etter at det ikke hadde vært et eneste angrep siden 16. juni.

Men onsdag denne uken ble tre oljearbeidere drept av ukjente gjerningsmenn i et bakholdsangrep i delstaten Bayelsa. Og søndag hevder den militante gruppen Niger Delta Avengers – Nigerdeltaets hevnere – at den har utført fem angrep siden fredag, ifølge Reuters.

Gruppen sier gjennom en rekke Twitter-meldinger at den angrep en oljeledning tilknyttet et raffineri i byen Warri i delstaten Delta fredag kveld. Lørdag kveld sprengte opprørerne to andre oljerørledninger i samme delstat, mens ytterligere to anlegg som tilhører oljeselskapet Chevron, ble angrepet natt til søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Opprørene krever at en større del av Nigerias oljeinntekter skal overføres til samfunnene i Nigerdeltaet, mens noen av de militante gruppene også krever politisk selvstyre i regionen.

Sikkerheten i deler av Nigeria er blitt betydelig svekket ettersom militæret har økt innsatsen for å bekjempe ekstremistgruppen Boko Haram nord i landet. Særlig utsatt er de oljeproduserende områdene i sør. (©NTB)