Meny

Nye angrep mot oljeanlegg i Nigeria

Oljeanlegg i Sør-Nigeria blir stadig angrepet av militante opprørere. Foto: Akintunde Akinleye / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Yenagoa (NTB): En opprørsgruppe som er beryktet for angrep mot oljeindustrien i Nigeria, hevder å ha utført fem nye angrep mot anlegg i Nigerdeltaet i løpet av helgen.

Nigerdeltaet helt sør i Nigeria er landets oljeproduserende region. Angrep i regionen har senket produksjonen til det laveste nivået på 30 år, men i forrige måned ble det meldt at den var på vei opp igjen etter at det ikke hadde vært et eneste angrep siden 16. juni.

Men onsdag denne uken ble tre oljearbeidere drept av ukjente gjerningsmenn i et bakholdsangrep i delstaten Bayelsa. Og søndag hevder den militante gruppen Niger Delta Avengers – Nigerdeltaets hevnere – at den har utført fem angrep siden fredag, ifølge Reuters.

Gruppen sier gjennom en rekke Twitter-meldinger at den angrep en oljeledning tilknyttet et raffineri i byen Warri i delstaten Delta fredag kveld. Lørdag kveld sprengte opprørerne to andre oljerørledninger i samme delstat, mens ytterligere to anlegg som tilhører oljeselskapet Chevron, ble angrepet natt til søndag.

Opprørene krever at en større del av Nigerias oljeinntekter skal overføres til samfunnene i Nigerdeltaet, mens noen av de militante gruppene også krever politisk selvstyre i regionen.

Sikkerheten i deler av Nigeria er blitt betydelig svekket ettersom militæret har økt innsatsen for å bekjempe ekstremistgruppen Boko Haram nord i landet. Særlig utsatt er de oljeproduserende områdene i sør. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus