Meny

Australiere må trolig vente i dager på valgresultatet

En Malcolm Turnbull-tilhenger ser på motkandidaten Bill Shorten tale under det australske valget. Turnbull og hans koalisjonsregjering ser ut til å miste betydelig støtte. Foto: David Gray / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sydney (NTB): Valget i Australia er så jevnt at det kan ta flere dager før det blir avgjort hvem som får danne regjering i landet.

Opptellingen så langt viser at verken den liberal-nasjonale koalisjonsregjeringen eller opposisjonspartiet Labor ligger an til å skaffe seg flertall i parlamentet.

Da 77,8 prosent av stemmene var talt opp ved 12-tiden søndag (4 norsk tid), hadde statsminister Malcolm Turnbull og hans regjeringskoalisjon sikret seg 65 av de 76 setene som kreves for flertall. Samtidig går minst 67 av setene til arbeiderpartiet Labor og Turnbulls motkandidat Bill Shorten, ifølge kringkasteren ABC.

13 av mandatene er det fortsatt for tidlig å peke ut. Partiet De grønne har sikret ett sete, mens fire andre går til uavhengige kandidater.

Overfor avisen Sydney Morning Herald opplyser den australske valgkommisjonen at opptellingen av poststemmer først vil fortsette tirsdag morgen.

Elleve millioner stemmer og forhåndsstemmer ble talt lørdag kveld og natt til søndag, melder valgkommisjonen, som også skal telle over en million poststemmer. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus