Politikvinne anmeldt for å si «Ha en fin dag»

Illustrasjonsfoto: Knut Fjellstad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Knut Fjellstad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bergen (NTB): Spesialenheten i Hordaland mottar stadig mer eller mindre alvorlige anmeldelser av polititjenestepersoner. Men hittil i år er ingen straffet for lovbrudd i tjenesten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En politikvinne ble anmeldt av en innsatt for trakassering etter at hun sa «du får ha en fin dag» på telefonen uten å legge på, skriver Bergensavisen. Avisen har gjort en gjennomgang av vedtakene til Spesialenheten for politisaker i Vest politidistrikt for første halvår i år.

En annen mann anmeldte politiet for å ha løyet og gjort narr av ham i forbindelse med en pågripelse for familievold for tre år siden. En sivil politibil ble dessuten anmeldt for å ha kjørt forbi anmelders bil i 80-sonen. Anmelderens eget speedometer viste 90 kilometer i timen da den sivile politibilen passerte ham.

I fjor behandlet Spesialenheten 1.117 anmeldelser i Norge. 21 personer og to politidistrikter ble ilagt straffereaksjoner. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus