Meny

IS tar ansvar for dødelig angrep i Bagdad

Folk samler seg rundt stedet der en bilbombe tok liv av en rekke mennesker i Iraks hovedstad Bagdad natt til søndag. Foto: Khalid al Mousily / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bagdad (NTB-AFP): Minst 23 mennesker mistet livet og 61 ble såret da to sprengladninger gikk av i Iraks hovedstad Bagdad natt til søndag. IS har påtatt seg ansvaret for det ene bombeangrepet.

Angrepene skjedde i områder av byen der mange ungdommer og familier hadde samlet seg etter solnedgang i fastemåneden ramadan.

Først ble 18 personer drept av en bilbombe i bydelen Karrada, et angrep som også såret minst 45 andre mennesker.

Noe senere eksploderte en annen sprengladning i Øst-Bagdad og tok livet av fem personer og såret 16, ifølge nyhetsbyrået AP.

Ekstremistgruppen IS har tatt ansvaret for bilbomben, som den kaller et selvmordsangrep som tok livet av nesten 40 sjiamuslimer, ifølge den amerikanske nettovervåkingsgruppen SITE.

IS er kjent for ofte å angripe sivile i Bagdads sjiamuslimske områder, og gruppen hevder ifølge SITE at angrepet var rettet mot sjiamuslimer. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus