Frankrikes eksstatsminister Rocard er død

Michael Rocard, tidligere statsminister i Frankrike, døde lørdag, 85 år gammel. Bildet er tatt i 2009.
Foto: Charles Platiau / Reuters / NTB scanpix
Michael Rocard, tidligere statsminister i Frankrike, døde lørdag, 85 år gammel. Bildet er tatt i 2009. Foto: Charles Platiau / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Paris (NTB-AFP): Den tidligere franske statsministeren og sosialisten Michel Rocard døde lørdag, 85 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser hans sønn, Francis Rocard, til nyhetsbyrået AFP.

Michel Rocard var statsminister i Frankrike i tre år fra midten av 1988 under den sosialistiske presidenten François Mitterrand. Han tok over for Jacques Chirac, som senere ble president i landet.

Av den nåværende statsministeren Manuel Valls blir Rocard beskrevet som en visjonær statsmann. President François Hollande kaller ham «en stor skikkelse i republikken og på venstresiden».

Rocard var en sterk EU-forkjemper som gjennomførte viktige velferdsreformer under sin tid i den franske regjeringen. Fra 1967 til 1974 var han leder for det venstresosialistiske partiet PSU, og på 1990-tallet var han leder for Sosialistpartiet i en kort periode.

Lørdag døde Rocard på et sykehus i Paris. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus