Meny

– Rema-Reitan aktualiserer behovet for lov om handelsskikk

Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Rema-sjef Ole Robert Reitan anklagde fredag Norgesgruppen for å diktere markedet. Han får full støtte av Forbrukerrådet, som mener det understreker behovet for en lov om god handelsskikk.

– Vår bekymring er at vi får en for sterk konsentrasjon i dagligvaresektoren. Innkjøpsmakten gjør at de store blir enda større, sier fagdirektør for mat og handel i Forbrukerrådet, Gunstein Instefjord, til Dagens Næringsliv.

Rema er den tredje største dagligvaregrupperingen i Norge. Kjeden har svekket innkjøpsmakt og må betale mer for varene, mener Rema-sjefen.

– Utfordringen som belyses er en utvikling bransjen har vært klar over i lang tid, og det er en situasjon både aktørene og Konkurransetilsynet bør være oppmerksomme på fremover, sier Lars Kristian Lindberg, som er administrerende direktør for kategori og innkjøp i Rema 1000.

– Betingelsene består av en rekke faktorer. Dyre varer er også en konsekvens av at Reitan velger å ha lavere merkevareandel og høyere andel egne merkevarer, sier Coops kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis til avisen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus