Tre oljearbeidere drept i Nigeria

Artikkelen fortsetter under annonsen

Yenagoa (NTB-AFP): Antatte pirater har drept tre menn som jobbet for oljeselskapet Agip sør i Nigeria, opplyser sikkerhetskilder i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Drapene på de tre oljearbeiderne skjedde onsdag i delstaten Bayelsa helt sør i landet. Mennene ble utsatt for et bakholdsangrep mens de utførte reparasjonsarbeid på oljerørledninger som drives av Agip, det nigerianske datterselskapet til Eni-gruppen i Italia.

Sikkerhetskilden, som ønsker å være anonym, sier at det var to ingeniører og en sjåfør som ble drept. Han forteller at angrepet skjedde på et beryktet sted der væpnede menn får operere fritt.

Torsdag ble et felles letemannskap sendt ut fra den nigerianske hæren, marinen og sivilforsvaret. Ved 11-tiden samme dag ble to av mennene funnet døde i Oguama-elven, mens det tredje offeret fortsatt ikke er funnet, opplyser Desmond Agu i sivilforsvaret.

Sikkerheten i deler av Nigeria er blitt betydelig svekket ettersom militæret har økt innsatsen for å bekjempe ekstremistgruppen Boko Haram nord i landet. Særlig utsatt er de oljeproduserende områdene i Sør-Nigeria, der militante grupper angriper oljeanlegg med krav om politisk selvstyre og en større del av oljeinntektene. (©NTB)