Dhaka: Alle angriperne drept

Aksjonen mot gisseltakerne på restauranten i Bangladeshs hovedstad Dhaka er avsluttet med sivile tap. Samtlige seks angripere er drept av sikkerhetsstyrkene, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette var en ekstremt avskyelig handling, konstaterte statsministeren i en TV-sendt tale lørdag.

Flere medier har meldt at over 30 personer ble tatt som gisler i restauranten, noe som betyr at et betydelig antall kan ha blitt drept. Det bekreftede antallet dødsofre vil bli opplyst senere lørdag, ifølge Hasina.

Tidligere har hæren i landet hevdet at 14 gisler ble reddet i live. Ifølge Hasina ble 13 gisler reddet og én gjerningsmann pågrepet. Seks andre angripere ble drept.

Se ett av gislene fortelle om angrepet:

En sikkerhetsoffiser opplyser til AFP at fem uskadde, bangladeshiske gisler ble frigjort i løpet av få minutter. Japanske myndigheter sier de har fått opplyst fra bangladeshisk politi at to av de tolv befridde gislene er utlendinger, men ikke hvilken nasjonalitet de tilhører.

Les også: Erdogan maner til felles kamp mot terror

En AFP-fotograf på stedet fortalte ved 7.30 lørdag morgen (3.30 norsk tid) at han kunne høre en kraftig skuddveksling idet spesialstyrkene slo til mot restauranten, over ti timer etter at gislene ble tatt.

Ekstremistgruppa IS hevder å stå bak restaurantangrepet og gisseltakingen i Dhakas ambassadestrøk fredag kveld. Minst to politifolk ble drept i angrepet, og minst 26 personer er såret.

Flere medier rapporterer at om lag 35 gjester og ansatte er blitt holdt som gisler inne i restauranten Holey Artisan Bakery. Den ligger i bydelen Gulshan og er populær blant utlendinger, diplomater og bangladeshiske middelklassefamilier.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus