LO til sak mot staten etter endring i flyforskrift

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): LO, Norsk Kabinforening og Norsk Cockpitforbund går rettens vei på grunn av en forskriftsendring som skal gjøre det mulig for norskregistrerte fly å ta i bruk asiatisk personell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi ønsker en avklaring på hvordan den nye forskriften skal forstås, sier Atle Sønsteli Johansen, leder i LOs juridiske avdeling, til Dagens Næringsliv.

Norwegian har ment at den opprinnelige forskriften – som innebærer at personal uten norsk arbeids- og oppholdstillatelse ikke kan jobbe på norskregistrerte fly – strider mot Schengenforordningen. 17. juni ble forskriften endret. Den nye teksten lyder «Personell på luftfartøy i internasjonal trafikk har rett til opphold i Norge etter grenseforordningens regler (...)».

På denne måten vil Norwegian med sine norskregistrerte fly kunne bruke personell fra Asia på sine interkontinentale flygninger.

– Regjeringen er tydelig på at det kun er i den interkontinentale luftfarten at bruk av tredjelandsborgere skal være mulig, men vi frykter at dette bare er første skritt, sier leder i Norsk Cockpitforbund, Yngve Carlsen. (©NTB)