Meny

LO til sak mot staten etter endring i flyforskrift

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): LO, Norsk Kabinforening og Norsk Cockpitforbund går rettens vei på grunn av en forskriftsendring som skal gjøre det mulig for norskregistrerte fly å ta i bruk asiatisk personell.

– Vi ønsker en avklaring på hvordan den nye forskriften skal forstås, sier Atle Sønsteli Johansen, leder i LOs juridiske avdeling, til Dagens Næringsliv.

Norwegian har ment at den opprinnelige forskriften – som innebærer at personal uten norsk arbeids- og oppholdstillatelse ikke kan jobbe på norskregistrerte fly – strider mot Schengenforordningen. 17. juni ble forskriften endret. Den nye teksten lyder «Personell på luftfartøy i internasjonal trafikk har rett til opphold i Norge etter grenseforordningens regler (...)».

På denne måten vil Norwegian med sine norskregistrerte fly kunne bruke personell fra Asia på sine interkontinentale flygninger.

– Regjeringen er tydelig på at det kun er i den interkontinentale luftfarten at bruk av tredjelandsborgere skal være mulig, men vi frykter at dette bare er første skritt, sier leder i Norsk Cockpitforbund, Yngve Carlsen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus