Meny

Wilmots: – Vet ikke hva som skjedde

Belgias landslagssjef Marc Wilmots forstår ikke hvorfor laget hans slapp seg ned etter å ha dominert første del av kvartfinalen mot Wales og tatt ledelsen. Det endte med 1-3-tap. Foto: Pascal Rossignol, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lille (NTB): Belgias landslagssjef Marc Wilmots hadde håpet å føre laget sitt helt til finale. Han er i urede om hva som skjedde da Wales vendte kvartfinalen til seier.

– Jeg synes vi hadde en god strategi. De første 20-25 minuttene var fremragende. Vi dominerte, men av en eller annen grunn slapp vi oss plutselig 15 meter tilbake. Jeg ba laget heve seg, men uten hell. Jeg kan ikke forklare hvorfor det ble slik, sa han på pressekonferansen.

– Kanskje var det et kommunikasjonsproblem. Jeg er ingen magiker. Man kan ikke erstatte erfaring uten videre. Vi hadde snittalder på 23 år i dag. Laget må være en velsmurt maskin, og vi måtte erstatte halve forsvarsfireren på grunn av suspensjon og skade. Kanskje var det for mye.

Han sa at han tar ansvaret for at det gikk galt, men han ville ikke trekke noen umiddelbar konklusjon om sin framtid i jobben.

– Jeg har sagt at jeg vil ta en avgjørelse etter EM, men ikke rett etterpå. Det er for mye adrenalin nå, sa han.

– Vi slapp inn mål på dødball, og det hadde vi ikke gjort på 30 kamper. Kanskje var det frykt som gjorde at vi slapp oss ned, fordi spillerne er unge, men jeg synes vi hadde de beste vi kunne på banen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus